Cazare vile si pensiuni
Cazare Malaia

Comuna Malaia este asezata intr-o zona muntoasa, la altitudinea de 460 m, inconjurata de Muntii Lotrului, Muntii Capatanii si de raul Lotru. Totodata, este situata pe DN7A (Brezoi – Malaia – Voineasa - Obarsia Lotrului), ce se ramifica la Brezoi- Gura Lotrului din E81/ DN7 Bucuresti- Sibiu- Arad.

Localitatea Malaia a fost atestata documentar in anul 1515, dar radacinile si urmele istoriei se intind pana departe, in zilele dacilor liberi. Legenda spune ca numele asezarilor de pe Valea Lotrului sunt date de cei 5 haiduci legendari ai zonei: Breazu (Brezoi), Ciungu (Ciunget), Malai (Malaia), Pascu (Pascoaia) si Voinea (Voineasa). Si tot legenda spune ca cine a baut apa din Lotru, revine iar si iar in zona.

Valea Lotrului a cunoscut multiple transformari de-a lungul istoriei. Cea mai semnificativa si de impact asupra zonei a fost insa amenajarea hidrologica a bazinului Lotru, inceputa in perioada anilor 1970. Prin urmare, Malaia se afla astazi situata intre doua lacuri de acumulare si centrale hidroelectrice, Malaia si Bradisor. In 1980 s-a amenajat in Muntii Lotrului prima instalatie eoliana din tara noastra, pe Muntele Petrimanu (1900m).

Zilele de toamna si iarna sunt in general insorite, cu un cer albastru intens. Datorita asezarii intre cele doua masive muntoase, iernile la Malaia sunt blande, cu ninsori linistite, fara viscole, oferindu-va peisaje de poveste. Primavara si toamna, natura ofera un peisaj de un colorit aparte, ce se modifica vizibil la fiecare saptamana si te provoaca neincetat la plimbari si fotografii.

Vremea        

Contact        

Facebook